Carnaval van vruuger

Carnaval van vruuger

EV de Leutkneuters, de Duinpiepers, CV De Peperbuussen en residentie café De Stoep. Als je deze namen hoort dan denk je dat we het over een ander dorp in Brabant hebben. Toch hebben we het over Turfstekerslaand. Het Turfstekerslaand van vroeger dan. In de jaren 70 waren dit de namen die je overal hoorde. We proberen verhalen en foto's van vruuger hier te verzamelen, zodat we nog eens kunnen terugkijken naar een drukke, gezellige tijd. 

Met dank aan Peter Visser die in die tijd zeer actief was voor Stichting Turfstekerslaand, E.V. De Leutkneuters en De Trekvogels. Peter stuurde ons de volgende foto's en verhalen. Bedankt voor deze kijk op het carnaval van vruuger!

Heb je zelf nog foto's en verhalen van vroeger liggen die je met ons wil delen? Kruip in de pen en zet ze op de mail

1975-1976 De Leutkneuters

Ipressie officiële gedeelte op het bordes van het stadhuis (afgebroken) met burgemeester Fiévez, heer De Hoon (met anjer) en heer Siegenaar van stichting Turfstekerslaand en de stadsprins.

Impressie officiële gedeelte op het bordes van het stadhuis (inmiddels afgebroken) met burgemeester Fiévez, heer De Hoon (met anjer) en heer Siegenaar van stichting Turfstekerslaand en de stadsprins.

In de periode 1975-1976 waren E.V. De Leutkneuters aan de beurt om Stadsprinsenvereniging worden. De Leutkneuters waren medio 1972-1973 in ontmoetingscentrum De Werft opgericht, door onder andere de heer Witte die al eerder mede oprichter was van C.V. De Duinpiepers.
Voor E.V. De Leutkneuters was de periode 1975-1976 ook belangrijk omdat de heer Witte zijn voorzitterschap overdroeg aan de heer Ben Visser maar ook dat de vereniging van residentie verhuisde van ontmoetingscentrum De Werft naar het Hotel-restaurant De Horst (vroeger De Drie Kabouters) (inmiddels afgebroken).

Lees verder...

1976-1977 De Pintewippers

Prinsenpresentatie met E.V. De kakkeluten. Residentie café kerkzicht.

In de periode 1976-1977 waren C.V. De Pintewippers aan de beurt om stadsprinsenvereniging worden. Prinsenpresentatie was in het café van De Gildebond (residentie C.V. De Pintewippers).

Lees verder...

1977-1978 De Trekvleugels

Aankomst stadhuis, prinsenwagen met stadsprins Gerardo 1 en gevolg, met als aankleding de dansmariekes en twee inval Raad van Elf van E.V. dans en showgroep De Trekvleugels (residentie café Het Centrum).

In de periode 1977-1978 had Stichting Turfstekerslaand een eigen stadsprins Gerardo 1. E.V. dans en showgroep De Trekvleugels (residentie café De Stoep. Na brand buiten gebruik) organiseren een internationale carnavalsbal in het cultureel centrum Zidewinde te Sprang-Capelle (dit viel toen nog onder Turfstekerlaand). De stichting Turfstekerslaand had aan de carnavalsverenigingen gevraagd geen prinsen te installeren, omdat er op dat moment een eigen Stichting stadsprins was, dat kon verwarring geven bij de bevolking.

Lees verder...